Over Jeroen Smal

GIS specialist

 

Sinds januari 2024 ben ik de GIS-specialist bij Hack Rentmeesters. Als kind tekende ik al zelf bedachte plattegronden en verzamelde oude kaarten en atlassen. Daarnaast was ik veel te vinden in de natuur. Dit kwam samen in een opleiding Natuur en landschapstechniek op Larenstein. Na mijn studie heb ik mij verder gespecialiseerd in het GIS domein waar ik sindsdien werkzaam ben.

Carrière

De afgelopen jaren heb ik als consultant een uitgebreide ervaring opgedaan bij o.a. diverse Provincies, TNO, Vitens en Staatsbosbeheer, hier heb ik vooral gewerkt met ArcGIS Pro, ArcGIS Online en FME.  Mijn groene achtergrond vanuit Larenstein kwam vaak van pas in projecten als de Natuurbeheerplannen en het Subsidiestelsel Natuur en Landschap (SNL) bij de provincies. Bij Hack Rentmeesters kan ik mijn kennis gaan inzetten voor het automatiseren van de interne GIS-processen en innovatieve oplossingen gebruiken om het werk voor mijn collega’s makkelijker en efficiënter te maken.

Vrije tijd

In mijn vrije tijd vind je mij vaak in de natuur, lekker wandelen en leuke beestjes spotten (momenteel houd ik me met name bezig met libellen en vlinders). Daarnaast lees ik erg graag een boek (met name Fantasy) of speel een videogame. Verder heb ik sinds kort mijn voorliefde voor LEGO hervonden. Samen met mijn vrouw heerlijk ontspannen bouwen aan een mooie set.